Deze doperwtenspread heb je in 10 minuten gemaakt en smaakt heerlijk in combinatie met de munt, basilicum, olijfolie en citroen.
Gang Hapje
Keuken Smeersel
Trefwoord basilicum, doperwten, munt
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Servings 1bakje vol
Ingrediënten
400grdiepvries doperwten (zie bereiding hieronder voor verse doperwten)
7takjesmunt, alleen de blaadjes
4takjesbasilicum, alleen de blaadjes
4elolijfolie extra vierge
sap van 1/2 citroen
zwarte peper
zeezout
Instructies
Blancheer de doperwten 2 - 3 minuten in kokend water. Giet af en spoel na met koud water.
Tip: je kunt de spread ook maken met verse doperwten in het seizoen, deze moet je alleen iets langer blancheren.
Meng de doperwten met de blaadjes munt, basilicum, olijfolie en citroensap in een keukenmachine of hakmolen en maal helemaal fijn tot een spread. Is de spread volgens jou nog iets te droog? Voeg dan extra olijfolie of een scheutje water toe.
Schep de doperwtenspread over in een bakje en breng op smaak met peper en zout.
Notities
Met dit recept maak je een bakje vol.
In een goed afgesloten bakje is deze doperwtenspread zeker 1 week houdbaar in de koelkast.