Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt
Zin in een Romanoff, maar dan zonder alcohol? Maak dan deze gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt. Een heerlijk fris dessert!
Gang Nagerecht
Keuken Mediterraans
Trefwoord aardbeien, limoen, slagroom
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 4personen
Equipment
rasp
mixer
Ingrediënten
250grverse aardbeien
1bio sinaasappel
1tlvanille extract
optioneel: 1 el aardbeiensiroop (zonder toegevoegde suikers)
200mlslagroom, koud!
10grpoedersuiker
1bio limoen
4bollevanille ijs
1takjeverse munt, blaadjes fijngehakt
Instructies
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Rasp de schil van de sinaaspappel en knijp daarna het sap eruit. Klop hier de 1 tl vanille extract en optioneel de 1 el aardbeiensiroop door.
Meng de aardbeien en marinade in een schaal, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast om te marineren.
Schenk de koude slagroom in een kom en voeg de 10 gr poedersuiker en rasp van 1 limoen aan toe. Klop lobbig met een mixer. Voeg daarna wat druppels limoensap toe en klop verder, maar niet tot helemaal stijf. Je wilt ‘m nog een beetje vloeibaar houden. Ik hou van een aanwezige limoensmaak en voegde daarom 1 eetlepel sap toe.
Tip: Je kunt de room ook voorbereiden, maar voeg dan nog niet de limoen toe. Zie mijn intro hierboven voor meer informatie. Om ervoor te zorgen dat je room niet gaat schiften door het zuur, voeg je het pas op het einde toe en altijd met druppels (dus niet 1 eetlepel in één keer). En hoe vetter je slagroom is, hoe beter in balans de substantie zal zijn.
Pak 4 mooie ijscoupes of glazen bakjes en doe hier de bollen vanille ijs in. Garneer om en om met gemarineerde aardbeien en de limoenroom. Maak af met de fijngehakte munt en serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je een dessert voor 4 personen.
Als je aardbeien echt goed zoet zijn, heb je in theorie geen aardbeiensiroop nodig.