Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah
Zin in een groentegerecht wat barst van de smaak, dan is deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah echt een top gerecht. Deze kun je ook goed preppen voor meerdere dagen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze op het bakblik. Leg ook de hele puntpaprika’s erop.
Tip: Gooi de stronken van de bloemkool niet weg. Deze kun je in kleinere stukken snijden en ook mee roosteren. Of was de stronken (en mooie bladeren) en maal deze fijn in de keukenmachine tot je een soort grove bloemkoolrijst hebt. Dit kun je weer lekker roerbakken. Vries het tot dat moment gewoon in. No-waste en super makkelijk.
Meng 3 el olijfolie met 1 tl zout en 1 tl knoflookpuree in een kommetje en meng dit met de bloemkool en smeer de puntpaprika’s ermee in. Zet het bakblik in de oven en rooster 30 minuten.
Maak ondertussen de salsa door de 10 gr platte peterselie, 5 gr muntblaadjes en het teentje knoflook mooi fijn te hakken. Dit kan ook in een hakmolen. Meng daarna het rasp van 1 citroen en olijfolie tot het net een beetje vloeibaar wordt. Breng verder op smaak met zeezout, zwarte peper en pul biber.
Als de groenten geroosterd zijn, stop je de puntpaprika’s in een plastic zak of in een bakje wat je afsluit. Laat de paprika’s afkoelen en trek daarna de velletjes eraf. Snijd de paprika’s daarna in repen.
Verdeel de geroosterde bloemkool en paprika over een groot bord en garneer met de verkruimelde feta, lepeltjes salsa en dukkah naar smaak. Enjoy!
Notities
Met dit recept maak je een multifunctioneel gerecht voor 2 tot 4 personen.
Eet je alleen dit, dan is het voldoende voor 2 personen (of 2 dagen). Voeg je er nog een koolhydraat component of iets van vlees of vis aan toe, dan is het voldoende voor 4 personen.