Deze gezonde bami met zalm eten wij thuis heel graag! Met volkoren spaghetti als basis en aangevuld met paksoi, puntpaprika, boerenkool en gemarineerde zalm. In 30 minuten klaar en perfect voor de herfst en winter.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Gezond
Trefwoord boerenkool, spaghetti, zalm
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
4elMegachef sojasaus
4elMegachef oestersaus
1elrijstazijn
1tlknoflookpuree
1tlgemberpuree
zout
zwarte peper
4zalmfilets, totaal 300 - 400 gr
3sjalotten
6teentjesknoflook
5cmgember
1rode peper
rijstolie of andere plantaardige olie
500grvolkoren spaghetti
sesamolie
1stronkpaksoi, in stukjes gehakt
2rode puntpaprika’s, in dunne reepjes
250grboerenkool, gesneden
2stengelslente-ui, in dunne ringetjes
Instructies
Meng 2 el Megachef sojasaus, 1 el Megachef oestersaus, 1 el rijstazijn, 1 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, snufje zout en zwarte peper in een platte schaal en meng. Wentel de zalmfilets door de marinade en laat even liggen.
Hak de sjalot, knoflook, gember en Spaanse peper fijn in een hakmolen, of hak het met de hand helemaal fijn. Fruit dit mengsel 10 minuten op laag vuur in een wok of grote hapjespan een scheut rijstolie tot het licht gaat karamelliseren.
Kook ondertussen de volkoren spaghetti beetgaar in royaal kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en voeg een scheut sesamolie toe aan de spaghetti, hussel door.
Verhit een koekenpan en bak de gemarineerde zalm rosé in rijstolie. Voeg op het laatst de marinade toe uit de schaal. Duw de zalm uit elkaar tot je ‘flakes’ overhoudt.
Voeg de gehakte paksoi en rode puntpaprika toe aan het sjalotmengsel en bak een paar minuten mee. Blus af met een scheutje sojasaus en roer gelijk de boerenkool erdoor, laat slinken.
Schep de gekookte spaghetti erbij en voeg 2 el oestersaus toe en nog wat zwarte peper. Hussel alles goed door elkaar. Proef en bepaal of er nog wat extra oestersaus bij moet. Een scheutje citroensap vind ik ook altijd lekker.
Maak borden op met de bami en verdeel de zalm erover. Top af met ringetjes lente-ui.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
In plaats van volkoren spaghetti kun je ook volkoren noedels of boekweit soba noedels gebruiken. Deze bevatten allemaal meer vezels dan regulier spaghetti of noedels.
In de lente en zomer kun je de boerenkool vervangen door spinazie.
De sauzen van Megachef zijn te koop bij Jumbo en in de toko.