Deze gezonde eiersalade heb je in een handomdraai gemaakt en het bevat per portie veel eiwitten, vezels én smaak. Naast de klassieke variant vind je hier ook nog het recept voor een guacamole-achtige variant, een Italiaanse en een Oosterse eiersalade.
Gang Lunch
Keuken Gezond
Trefwoord bonen, ei, griekse yoghurt
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Servings 1persoon
Ingrediënten
Versie 1: klassiek
1ei, hardgekookt
40grgemengde bonen, uit pot of pak, afgespoeld en uitgelekt
40grbleekselderij, fijngesneden
1tlsjalot, gesnipperd
50grGriekse yoghurt 2%
1 - 2tlgrove mosterd, naar smaak
1tlClassic Egg specerijen van Euroma
1tlwitte wijnazijn
zout
zwarte peper
maak optioneel af met: fijngehakte bieslook en pul biber
serveer op: maiswafel of volkoren cracker
Versie 2: guacamole
1ei, hardgekookt
40grgemengde bonen, uit pot of pak, afgespoeld en uitgelekt
½eetrijpe avocado
1tlsjalot, gesnipperd
25grGriekse yoghurt 2%
1tlfijngehakte koriander
1tllimoensap
pul biber of chili flakes naar smaak
zout
zwarte peper
maak optioneel af met: extra pul biber en verse koriander
serveer op: maiswafel of geroosterde volkoren tortilla met blaadjes spinazie
Versie 3: Italiaans
1ei, hardgekookt
40grgemengde bonen, uit pot of pak, afgespoeld en uitgelekt
30grzongedroogde tomaat, fijngesneden
10grolijven, fijngesneden
1tlsjalot, gesnipperd
50grGriekse yoghurt 2%
1tlfijngehakte basilicum
½tlgedroogde oregano
1tlrode wijnazijn
zout
zwarte peper
maak optioneel af met: blaadjes verse basilicum
serveer op: maiswafel of in een geroosterde volkoren pita met extra rucola
Versie 4: Oosters
1ei, hardgekookt
40grgemengde bonen, uit pot of pak, afgespoeld en uitgelekt
40grwortel, geraspt
10grlente-ui, fijngehakt
1tlsjalot, gesnipperd
50grGriekse yoghurt 2%
1tlsojasaus
1tlrijstazijn
zout
zwarte peper
maak optioneel af met: sesamzaadje en extra fijngehakte lente-ui
serveer op: rijstwafel of in een little gem blad, je kunt het ook gebruiken voor een koude noedel bowl
Instructies
Voor alle versies:
Doe alle ingrediënten in een platte kom en prak het goed fijn met een vork. Roer alles door elkaar heen en proef. Breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
Serveer op een maiswafel, cracker, in een pita of op brood. Of bewaar afgedekt in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Notities
Met dit recept maak je per versie een eiersalade voor 1 portie. Ik maak voor een royale, voedzame lunch zelf vaak een dubbele portie.
Maak gerust voor meerdere dagen. Je kunt de eiersalade, afgedekt, tot 3 dagen goed houden in de koelkast.
Deze zijn ook heerlijk als gezond borrelhapje voor een feestje!