Gezonde Tex Mex bowl met kipgehakt en geroosterde groenten
Deze gezonde Tex Mex bowl zit vol met smeuïg kipgehakt, kidneybonen en geroosterde groenten. Je serveert 'm met rucola en een chili-yoghurtsaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord bonen, kip, tortilla
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
4Santa Maria Oat Tortilla’s
olijfolie
zout
2tlknoflookpuree (of 2 teentjes gehakte knoflook)
400grpompoen, in blokjes
400grpastinaak, in blokjes
1zakjeSanta Maria Taco Seasoning (ook verkrijgbaar zonder toegevoegd zout)
1flinke ui, in dunne halve maantjes
400grkipgehakt
200grtomatenpulp
zwarte peper
2elGriekse yoghurt (vol)
citroensap
1flesjeSanta Maria Hot Sauce
400grkidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
80grrucola
2stengelslente-ui, in dunne ringetjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de Oat Tortilla’s in kwarten en leg deze naast elkaar op het bakpapier. Meng 2 el olijfolie met een snuf zout en 1 tl knoflookpuree en kwast hiermee de tortilla kwarten in. Zet 10 - 12 minuten in de oven tot de tortillachips krokant en mooi bruin zijn. Bak eventueel in 2 delen als het niet past.
Meng daarna de pompoen en pastinaak op bakpapier met 1/3 van het zakje tacokruiden, optioneel een extra snufje zout en een flinke scheut olijfolie. Zet voor 25 minuten in de oven.
Fruit de ui in 2 el olijfolie voor 5 minuten en voeg het kipgehakt toe met 2/3 van het zakje tacokruiden en 1 el water (eventueel met een klein snufje zout als je de tacokruiden zonder toegevoegd zout gebruikt). Rul gaar en mooi bruin. Voeg de tomatenpulp toe, roer door en laat 15 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Proef en bepaal of het nog wat zwarte peper nodig heeft.
Maak een sausje van de Griekse yoghurt, 1 tl knoflookpuree, snufje zout en zwarte peper, kneepje citroensap en Hot Sauce naar smaak.
Verwarm de kidneybonen los of roer ze door het kipgehakt, aan jou de keuze.
Maak de bowls op met een flinke hand rucola en verdeel daarover wat kipgehakt, kidneybonen, geroosterde groenten en een lepeltje saus. Steek er wat tortillachips bij en garneer met lente-ui. Eet smakelijk!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.