Gnocchi uit de oven met Honingtomaten en gekarameliseerde ui
Deze romige gnocchi uit de oven maak je met zoete gekarameliseerde ui, bouillon, Honingtomaten en een krokante topping van oud brood met knoflook en kruiden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord gnocchi, Honingtomaten, ui
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Oventijd 30 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2uien, in dunne halve ringen
olijfolie (of plantaardige boter)
zout
3teentjesknoflook, fijngehakt
500mlgroentebouillon
500grgnocchi
1pakjeverse Italiaanse kruiden (waar tijm, rozemarijn en oregano in zit)
2 - 3sneetjesoud brood
zwarte peper
180grLooye Honingtomaten
Instructies
Verhit een gietijzeren pan met een scheut olijfolie (of klont plantaardige boter) en fruit hierin de uienringen voor 20 minuten op middellaag vuur met een klein snufje zout. Schep regelmatig om.
Tip: Geen gietijzeren pan in huis? Je kunt ook een hapjespan gebruiken en het mengsel overscheppen in een ovenschaal voordat het de oven in gaat.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Roer na 20 minuten 2/3 van de knoflook door de uien en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en schep de gnocchi erdoor. Leg 3 takjes tijm uit het pakje kruiden in het vocht. Breng aan de kook en zet daarna het vuur uit.
Zet de gietijzeren pan in het midden van de oven op een rooster, voor 25 minuten.
Maal het oude brood fijn en meng in een kom met de resterende knoflook, een scheut olijfolie, 1 el fijngehakte kruiden (rozemarijn en salie uit het bakje), zout en peper. Meng de Looye Honingtomaten in een kom met wat olijfolie en zout.
Strooi na 25 minuten de broodkruimels over de gnocchi en verdeel de honingtomaten erover. Zet nog 5 minuten in de oven en check of de saus goed gebonden is (gaat vanzelf door het zetmeel van de gnocchi). Zo niet: dan heeft de gnocchi nog 5 - 10 minuten nodig. Zet op het laatst de grill nog even aan voor een mooi bruin korstje.
Garneer voor serveren met wat zwarte peper en nog wat fijngehakte kruiden.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Italiaanse kruiden over? Hak ze fijn en vries ze in of maak er kruidenboter van. Dit zijn ook heerlijke kruiden om te verwerken in een tomatensoep.