Griekse kerstsalade met Looye Honingtomaten en opgeklopte feta
Deze Griekse kerstsalade is perfect voor een feestelijke brunch. Met de klassieke Griekse smaken gecombineerd met opgeklopte feta,oregano en de meest lekkere tomaten die we in Nederland hebben: de Looye Honingtomaten.
Doe de helft van de Looye Honingtomaten in een ovenschaaltje met de knoflook, een flinke scheut olijfolie en zeezout. Zet 25 minuten in de oven op 200 graden.
Meng de ringetjes rode ui met een scheut rijstazijn en een snufje zout in een kommetje en laat 15 minuten staan. Halveer de resterende Looye Honingtomaten.
Combineer de komkommer, olijven, gehalveerde Looye Honingtomaten, ingelegde rode ui en fijngehakte oregano in een kom samen met een royale scheut olijfolie, sap van ½ citroen, peper en zout. Meng goed en proef, breng naar wens verder op smaak.
Doe de feta, Griekse yoghurt, 1 el olijfolie, citroenrasp, snuf peper en de 2 zachte teentjes knoflook uit het ovenschaaltje in de keukenmachine en draai tot een romige spread. Voeg extra olie toe als de spread nog te droog is.
Schep over in een bakje, leg daar de geroosterde Looye Honingtomaten op en garneer met de knoflookolie uit het schaaltje. Schep de Griekse salade rondom en garneer met oreganoblaadjes. Serveer met crackers.
Notities
Deze brunch salade is voor 4 - 6 personen. Je kunt deze ook heel leuk als voorgerecht serveren op kleine bordjes.