Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie
Knapperig gebakken paddenstoelen met knoflook die je combineert met romige hangop, crispy chili olie en verse bieslook. Een zalige combi!
Gang Lunch
Keuken Herfst
Trefwoord chili olie, hangop, paddenstoelen
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Servings 2personen
Equipment
grote koekenpan van gietijzer of een met antiaanbaklaag
Ingrediënten
600grgemengde paddenstoelen
olijfolie extra vergine
4teentjesknoflook, fijngehakt
zout
zwarte peper
500grhangop
crispy chili olie
1elbieslook, fijngehakt
optioneel: fleur de sel
serveer erbij: geroosterd zuurdesem- of volkorenbrood
Instructies
Hak de paddenstoelen grof en verhit tegelijkertijd een grote koekenpan op middelhoog vuur en zorg dat deze goed heet is.
Verdeel de paddenstoelen gelijkmatig in de pan en laat ze even liggen voordat je ze omschept. Je wilt dat ze snel hun vocht gaan verliezen en dat dit ook verdampt.
Als dit gebeurd is, zet je het vuur iets lager en voeg je 1 el olijfolie, de fijngehakte knoflook en een goede snuf zout toe, bak nog een minuutje. Draai op het laatst nog een paar keer aan de pepermolen erboven en meng nog één keer goed voordat je het vuur uitzet.
Verdeel de hangop over een brede schaal met opstaande rand en schep hier de gebakken paddenstoelen op. Garneer met crispy chili olie naar smaak, fijngehakte bieslook en optioneel nog wat fleur de sel en/of zwarte peper.
Serveer met geroosterd zuurdesem- of volkorenbrood.
Notities
Met dit recept maak je een lunch voor 2 personen of een hapje voor 4 personen.