Hartige panna cotta met garnalencocktail en avocado
Deze hartige panna cotta met garnalencocktail en avocadomousse is heel makkelijk te maken en oogt spectaculair als voorgerecht.
Gang Voorgerecht
Keuken Kerst
Trefwoord avocado, garnalen, hollandse garnalen
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Koelen 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur25 minutenminuten
Porties 6personen
Equipment
keukenmachine of hakmolen en 6 - 8 glazen bakjes
Ingrediënten
4blaadjesgelatine
2elmayonaise
1elketchup
1,5tlwhisky
zwarte peper
500mlslagroom
200grPLUS grote garnalen, gekookt en gepeld
100grGriekse yoghurt
1rijpe avocado
1tlmierikswortel
1citroen
zout
100grHollandse garnalen
100grrivierkreeftjes
1snoepgoed mini-komkommer
1takjeverse dille
Instructies
Voorbereiding
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop voor de whisky-cocktailsaus de mayonaise, ketchup, whisky en een snufje peper door elkaar.
Verwarm 400 ml slagroom tot het kookpunt. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en roer erdoor tot het is opgelost. Laat afkoelen tot lauw.
Maal 100 gr grote garnalen met 100 ml slagroom fijn in de keukenmachine. Roer daarna de Griekse yoghurt en 1,5 el van de whisky-cocktailsaus erdoor. Meng de overige garnalen met de resterende saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
Roer de afgekoelde slagroom rustig door de garnalenmousse met een garde. Proef en voeg naar wens extra peper toe. Schenk in 6 - 8 mooie glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Bereiding
Pureer de avocado met mierikswortel, 1 tl citroensap, zout, peper.
Zet een glaasje panna cotta op een mooi bord en bestrijk het bord met 1 el van de avocadomousse. Garneer de mousse met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Garneer de panna cotta met de bewaarde grote garnalen, Hollandse garnalen, dunne plakjes komkommer, een snufje peper, takjes dille en citroenrasp.
Notities
Dit recept is voor 6 - 8 personen als voorgerecht.