1zakjeSanta Maria Taco Seasoning Mix (er is ook een variant zonder toegevoegd zout)
1ui, in halve ringen
2paprika’s, in repen
200grtomatenpulp
1citroen
200grkoolmix (of 100 gr gesneden witte of rode kool + 100 gr wortel julienne)
2stengelslente-ui, in dunne ringen
10grkrulpeterselie, fijngehakt + 1 el, fijngehakt
zwarte peper & zout
100grGriekse yoghurt
1 - 2tlknoflookpuree (naar smaak)
optioneel: chilivlokken
1pakje (à 8 stuks)Santa Maria Corn & Wheat Tortilla’s (of kies voor de Whole Wheat of Oat Tortilla's voor meer vezels)
ook lekker voor erbij: guacamole en Santa Maria Chunky Wrap Salsa
Instructies
Verhit een hapjespan en schenk er 2 el olijfolie in. Voeg de kippendijen toe met de kruidenmix en 1 el water. Bak de kip op middelhoog vuur rondom bruin aan.
Voeg de ui en paprika toe en bak kort mee.
Schenk de tomatenpulp bij de kip en knijp een halve citroen erbovenuit. Roer door en laat 10 minuten pruttelen.
Maak de koolsalade door de koolmix te mengen met de lente-ui en krulpeterselie. Breng op smaak met citroensap (van je resterende halve citroen), olijfolie, zwarte peper en zout. Ook lekker hierbij zijn mais en stukjes cherrytomaat.
Voor de knoflooksaus meng je de Griekse yoghurt met de knoflook, 1 el peterselie, chili vlokken naar smaak, zout en een snufje peper.
Warm de tortilla’s op en vul ze naar wens met de kippendijen en koolsalade. Garneer met knoflook-yoghurtsaus en eventueel salsa of guacamole.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.