Zelf kippeling maken? Met dit recept heb je die zo gemaakt! Lekker in combinatie met de harissay mayonaise en een salade met geroosterde peen en venkel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord kip, mandarijn, venkel, wortel
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grbos- of winterpeen,geschild en in repen
1venkel,in 8 kwarten
bakolijfolie
1tlgemalen korianderzaad
zout
1elpaprikapoeder
1tlgerookt paprikapoeder
1/2tl cayennepeper,minder mag ook
1/4tlpimentpoeder
75grpanko,Japans broodkruim
400grkippendijen,in beetklare stukken
2eieren,losgeklopt
4elmayonaise
1tl(meer mag ook) harissa
olijfolie extra vergine
1blikje(300 gr) mandarijnpartjes op sap
witte wijnazijn
zwarte peper
85grveldsla
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de wortels en venkel in een bakblik en meng met een snuf bakolie, korianderzaad en zout. Rooster 25 minuten, draai halverwege om.
Meng de specerijen met 1 tl zout en de panko. Haal ieder stukje kip eerst door het ei en daarna door het panko-mengsel.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip met 2 el bakolie in circa 6 - 8 minuten gaar en goudbruin. Keer regelmatig.
Roer de mayonaise en harissa door elkaar. Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine, 2 el mandarijnsap, 1 el witte wijnazijn, zwarte peper en zout.
Maak een salade van de veldsla, venkel, wortel, mandarijnpartjes en dressing. Zat er nog loof aan je venkel? Hak die dan fijn en strooi over de salade. Serveer alles samen.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Je kunt ook een fruitazijn gebruiken voor de dressing. Denk aan citroen, maar ook frambozenazijn (of deze geweldige granaatappelazijn) past er goed bij.