Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips
Zin in shoarma, maar wel een beetje gezond? Maak dan deze zalige kipshoarma salade met yoghurtdressing en zelfgemaakte pitachips.
Gang Salade
Keuken Makkelijk
Trefwoord kip, sla, yoghurt
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grkipfilet, in dunne reepjes gesneden
1elshoarmakruiden zonder toegevoegd zout
4elbakolijfolie
4elGriekse yoghurt 0%
2elyogonaise
15grkrulpeterselie, fijngehakt
sap van 1 citroen
3teentjesknoflook, 2 geraspt, 1 gehalveerd
zout
zwarte peper
150grgemengde sla, naar keuze
1bosjeradijsjes, in plakjes
1/2komkommer, in blokjes
4tomaten, in blokjes
1gele paprika, in blokjes
4volkoren pitabroodjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de kipreepjes met 1 el shoarmakruiden, 1 el bakolijfolie en eventueel zout naar smaak. Dek af en bewaar in de koelkast.
Maak de yoghurtdressing door de yoghurt in een kommetje te mengen met de yogonaise, peterselie, het citroensap en 2 teentjes knoflook. Proef en breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Voeg eventueel nog wat yoghurt, yogonaise of citroensap naar smaak toe.
Verhit een koekenpan en bak de kip gaar in 2 el bakolijfolie.
Snijd intussen de pita’s helemaal door, besprenkel met bakolijfolie en smeer in met de gehalveerde knoflook. Bak ze circa 3 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
Maak de sla in een grote kom, meng hiervoor de gemengde sla, radijs, komkommer, tomaten en paprika. Breng op smaak met de yoghurtdressing.
Verdeel de salade op een grote schaal met daaroverheen de kipshoarma. Serveer de kipshoarma salade met de krokante pita’s en yoghurtdressing.