Krokante visburger met paddenstoelen en appel-tijmchutney
Deze krokante visburger met gebakken paddenstoelen, rucola, gesmolten belegen kaas en een zelfgemaakte appel-tijmchutney is een feestje om te eten! De visburger is een krokant lekkerbekje die je heel makkelijk in de Airfryer of oven kunt bereiden.
Gang Lunch
Keuken Makkelijk
Trefwoord appel, Brood, vis
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 2burgers
Ingrediënten
2Iglo Viskraam Lekkerbekjes
1rode ui, in dunne maantjes
olijfolie
zout
1zoetzure appel, bijvoorbeeld Elstar, in kleine blokjes
2tlgedroogde tijm
chili flakes of pul biber naar smaak
200grpaddenstoelen, grof gehakt
2volkoren bollen, reeds afgebakken
2plakkenjong belegen kaas
handje rucola
Instructies
Bak de lekkerbekjes 20 minuten in de Airfryer (of 25 minuten in een voorverwarmde oven) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de snelle chutney door de rode ui te fruiten in een scheutje olijfolie op laag vuur voor 5 minuten met een snufje zout. Voeg de appel, gedroogde tijm en chili flakes naar smaak toe en bak nog een paar minuten. Blus af met een royale scheut balsamicoazijn en laat kort inkoken. Schep over in een bakje en laat afkoelen.
Bak de paddenstoelen in hete pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een snuf zout tot ze hun vocht kwijt zijn en goudbruin worden. Breng op het laatst verder op smaak met zwarte peper.
Halveer de volkoren bollen en leg op de onderkanten een plak jong belegen kaas. Laat dit smelten in de Airfryer of in een voorverwarmde oven.
Tip: Heb je volkoren bollen die nog afgebakken moeten worden? Doe dit dan eerst en halveer ze daarna.
Beleg de onderkanten daarna met een pluk rucola, een royale schep van de gebakken paddenstoelen en een krokante lekkerbek. Top af met een eetlepel van de chutney. Zet het kapje op de burger en geniet!