Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille
Deze salade met sperziebonen, wilde zalm en verse dille heb je in een handomdraai gemaakt. Met sperziebonen uit de diepvries of vers in het seizoen. Fris en kruidig van smaak, ook perfect om te mealpreppen.
Gang Lunch
Keuken Gezond
Trefwoord dille, sperziebonen, zalm
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Servings 2personen
Ingrediënten
1ui, gesnipperd
2tlItaliaanse kruiden
zout
avocado olie of olijfolie
400grdiepvries sperziebonen (of vers in het seizoen)
1teentjeknoflook, fijngehakt
1blikjewilde zalm (FishTales), uitgelekt
1elzonnebloempitten (of andere pitten voor een bite)
6cherrytomaten, gehalveerd
1citroen
zwarte peper
verse of gedroogde dille
varieer eens met: een zachtgekookt ei, wat rauwe paprika in reepjes of voeg gekookte quinoa toe
serveer erbij: geroosterd zuurdesem- of volkorenbrood met een likje boter of olijfolie
Instructies
Fruit de ui, Italiaanse kruiden en een snuf zout in 1 el olie voor 5 minuten. Laat niet bruinen.
Voeg de sperziebonen en knoflook toe en roerbak de bonen beetgaar. Verse hebben een paar minuten langer nodig dan diepvries sperziebonen. Blus af met een kneepje citroensap.
Schep op twee borden en verdeel daar de wilde zalm, zonnebloempitten en cherrytomaten over. Maak af met een sliertje olijfolie, kneepje citroensap, zout, peper en wat verse dille.
Notities
Met dit recept maak je een lunch voor 2 personen of voor 2 dagen.
Portie 2 voor een volgende dag bewaar je afgedekt in de koelkast. De dressing waarmee je ‘m af maakt, voeg je pas op het laatste moment toe.
Liever vega? Bak dan wat kikkererwten mee met de sperziebonen en laat de wilde zalm achterwege.