Deze frisse en romige lemon curd mousse heb je in een handomdraai gemaakt. Serveer 'm met blauwe bessen en pistache, super feestelijk!
Gang Nagerecht
Keuken Pasen
Trefwoord blauwe bessen, lemon curd, slagroom
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
stand- of handmixer
garde
handig om te hebben: spuitzak met gladde spuitmond (als je dit niet in huis hebt, kun je de mousse ook met een lepeltje in de bakjes scheppen)
4 - 6 mooie glazen bakjes of kleine glazen
Ingrediënten
250mlslagroom, koud
30grsuiker
1zakjevanillesuiker
100grroomkaas, op kamertemperatuur
300grlemon curd
50grblauwe bessen
1elpistachenoten, ongezouten en ongeroosterd, fijngehakt
6kleine blaadje(of topjes van de takken) verse munt
Instructies
Meng de 250 ml slagroom, 30 gr suiker en inhoud van het zakje vanillesuiker in een kom en klop helemaal stijf.
Roer in een tweede kom de 100 gr roomkaas eerst los en voeg daarna 175 gr lemon curd toe. Klop dit goed door elkaar met een garde tot een homogeen mengsel zonder klontjes.
Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het lemon curd mengsel heen tot het volledig is opgenomen. Schep de lemon curd mousse daarna in een spuitzak. Als je geen spuitzakken in huis hebt, kun je de mousse ook met een lepeltje over de bakjes of glaasjes verdelen.
Roer de overgebleven 125 gr lemon curd eerst los in een kommetje. Maak vervolgens bodempjes lemon curd in de bakjes of glaasjes en spuit daar een royale hoeveelheid van de lemon curd mousse op. Als je dit nagerecht voorbereid is dit het moment dat je ze afdekt en in de koelkast zet tot gebruik. Zet de bakjes sowieso minstens 2 uur in de koelkast om te koelen.
Vlak voor serveren garneer je ze met een dotje lemon curd en daar leg je 3 blauwe bessen op. Steek er een klein blaadje of topje muntblaadjes in. Bestrooi subtiel met je fijngehakte pistachenoten en klaar is je dessert.
Notities
Met dit recept maak je een nagerecht voor 4 - 6 personen (afhankelijk van hoe groot je bakjes zijn).
Je kunt de bakjes met mousse al een dag eerder voorbereiden en bewaren in de koelkast. Het garneren met een dotje lemon curd, de blauwe bessen, pistache en blaadjes munt doe je vlak voor serveren.