In deze lunchsalade met brie vind je ook walnoten, Honingtomaten en granaatappel. De brie wordt lekker zacht van binnen en krokant van buiten in de Airfryer.
Gang Lunch
Keuken Kerst
Trefwoord airfryer, brie, sla
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Airfryer 10 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 2personen
Equipment
Airfryer (bijvoorbeeld de nieuwe Airfryer van BK)
grote saladeschaal
Ingrediënten
125grbrie
1ei, losgeklopt
50grpanko
2elwalnoten
100grHoningtomaten
50grsla naar keuze (rucola, veldsla of een mix)
olijfolie extra vergine
balsamico- of ciderazijn
zout
zwarte peper
honing
2elgranaatappelpitjes
serveer erbij: geroosterd zuurdesembrood of crackers
Instructies
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden (Als je een dubbele hebt, verwarm dan een deel op 200 graden en een deel op 180 graden).
Snijd brie in grote blokjes en haal ze eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko zodat de blokjes rondom een panko laagje hebben.
Bak ondertussen de walnoten en Honingtomaten 5 minuten op 180 graden.
Bak daarna de brie voor 6 - 8 minuten op 200 graden tot ze rondom knapperig zijn. Leg onder de brie een velletje bakpapier zodat het niet aanbakt in het mandje. Het klopt dat de brie iets smelt, dat is precies wat je wilt.
Verdeel de sla op een grote saladeschaal.
Klop een dressing van 2 el olijfolie, 1 el azijn, snuf zout en peper en sprenkel die over de salade.
Verdeel de knapperige brie, walnoten en Honingtomaten over de sla en sprenkel daar subtiel wat honing over. Maak af met de granaatappelpitjes en nog wat gemalen zwarte peper.
Notities
Met dit recept maak je een lunch salade voor 2 personen. Je kunt de portie ook verdubbelen en 'm als grote salade serveren tijdens een brunch.