Lunchsalade met bulgur, pulled chicken en avocadodressing
Deze lunchsalade met bulgur, pulled chicken en romige avocadodressing is perfect voor jouw meal prep routine. Met 1x maken kun je 3x lunchen!
Gang Lunch
Keuken Gezond
Trefwoord avocado, bulgur, kip
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 3porties
Ingrediënten
300grkipfilet
2tlgerookt paprikapoeder
1laurierblad
zout
150grgrove bulgur
200grsugar snaps
300grwortel of winterpeen (of koop wortel julienne)
12cherrytomaten
1elgesnipperde rode ui
1eetrijpe avocado
1limoen
1elGriekse yoghurt
zwarte peper
pul biber of chili flakes
10grverse koriander
amandelmelk
Instructies
Doe de kipfilet in een pannetje met 2 tl gerookt paprikapoeder, 1 laurierblad, flinke snuf zout en water tot de filets net onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 12 minuten pruttelen. Haal van het vuur en laat de filets nog 10 minuten in het water liggen. Haal eruit, leg op een plankje en laat afkoelen.
Meng de 150 gr bulgur met 300 ml water en een snufje zout in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat (met de deksel op de pan) 12 minuten zacht pruttelen tot het water verdampt en de bulgur gaar is. Schep over in een kom om af te koelen.
Vul een derde pannetje met water en breng aan de kook. Voeg de sugar snaps toe en blancheer 2 minuten. Giet daarna af en spoel na met ijskoud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Pluk de afgekoelde kip in reepjes met je vingers of met 2 vorken. Verdeel de afgekoelde bulgur over 3 glazen bakjes. Rasp de 300 gr wortel en verdeel over de bulgur. Ook de geplukte kip en geblancheerde sugar snaps gaan erover. Maak af met de cherrytomaten en wat gesnipperde rode ui. Sluit de bakjes af met deksels.
Doe het vruchtvlees van 1 avocado in een maatbeker samen met het sap van 1 citroen, 1 el Griekse yoghurt, snufje zout, zwarte peper, pul biber (naar smaak) en 10 gr verse koriander. Zet de staafmixer erop en als alles fijngemalen is, voeg je steeds een scheutje amandelmelk toe totdat de dressing net vloeibaar is. Proef en voeg naar wens nog zout en/of peper toe. Mag goed op smaak zijn. Schenk over in een afsluitbaar potje.
1/3 deel van de dressing schenk je pas over de salade vlak voordat je gaat eten. Eet smakelijk!
Notities
Met dit recept maak je een lunch voor 3 dagen.
In de koelkast is dit, goed afgedekt, 3 dagen houdbaar.