Zin in een pastagerecht waar iedereen thuis van geniet? Maak dan deze macaroni met tomaat en kipgehakt! Met lekker veel groenten, kipgehakt en als je volkoren macaroni gebruikt ook nog extra vezels.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord kip, macaroni, tomaat
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
100grbleekselderij
200grwortel
1flinke ui
3tenenknoflook
olijfolie
zout
400grkipgehakt
2zoete puntpaprika’s, in stukjes
2tlItaliaanse kruiden
zwarte peper
1pakje (à 350 gr)Tomato Frito basilicum
1blik (à 400 gr)gepelde tomaten
3el(suikervrije) tomatenketchup
500grvolkoren macaroni (zie ook de notities hieronder)
handjeverse basilicumblaadjes, grof gehakt
om te serveren: Parmezaanse kaas
Instructies
Hak de 100 gr bleekselderij, 200 gr wortel, 1 ui en 3 tenen knoflook samen fijn. Dit kan met de hand of je gooit alles in een hakmolen of keukenmachine.
Verhit een braad- of grote hapjespan en fruit de fijngemalen groenten in een royale scheut olijfolie met een snuf zout. Circa 10 minuten op laag vuur, roer af en toe.
Voeg daarna het kipgehakt toe, samen met de stukjes paprika, 2 tl Italiaanse kruiden, wat gemalen zwarte peper en nog een snufje zout. Roerbak dit tot het gehakt gaart.
Schenk de Tomato Frito en gepelde tomaten in de pan en voeg ook de 3 el tomatenketchup toe. Roer alles goed door en laat 15 minuten pruttelen (zonder deksel). Roer af en toe door en maak de gepelde tomaten zo ook klein (je kunt ze ‘stuk roeren’ als ze warm worden).
Proef bijna aan het einde en bepaal of het gerecht nog wat peper en zout nodig heeft. Op het laatst roer je de verse basilicum door de saus.
Kook ondertussen de (volkoren) macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet daarna af en roer de gekookte macaroni door de saus. Laat daarna nog een paar minuten staan.
Serveer de macaroni met tomaat en kipgehakt met wat Parmezaanse kaas en optioneel met nog wat blaadjes verse basilicum.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Dit gerecht kun je perfect met volkoren macaroni maken. Belangrijk daarbij is dat je de pasta dan echt al dente, oftewel beetgaar kookt. Want volkoren pasta kan anders snel te zacht worden.
Deze macaroni is perfect om te meal preppen en per portie in te vriezen.