Zin in gestoofde kip die snel klaar is? Maak dan eens mijn gestoofde kip met paprika, olijven, rozemarijn en saffraan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Stoofrecept
Trefwoord kip, olijven, paprika, rijst
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
circa 1 kg kipdrumsticks,6 - 8 stuks
zout
peper
bakolijfolie
2flinke sjalotten of 1 grote ui,in grove stukken
2rode paprika’s,in reepjes
1groene paprika.in reepjes
2tlgerookt paprikapoeder
1tlgedroogde rozemarijn
250mlheet water
klein plukje saffraan
100grzwarte olijven,kalamata, zonder pit
250grgekookte zilvervliesrijst,bijvoorbeeld de Tilda zilvervliesrijst voor in de magnetron
1blikje(175 gr) cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
1kropje little gem
olijfolie extra vergine
ciderazijn of rode wijnazijn
optioneel: bieslook of platte peterselie
Instructies
Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper. Verhit een braadpan, schenk 2 eetlepels olie in de pan en bak de drumsticks rondom bruin aan op hoog vuur. Haal daarna uit de pan.
Schenk nog 1 eetlepel olie in de pan en fruit hierin de sjalot of ui. Bak daarna de paprika een paar minuten mee samen met het gerookt paprikapoeder, de gedroogde rozemarijn en een snuf zout.
Schenk het hete water in de pan en voeg de saffraan toe. Leg de drumsticks in het vocht en zet de deksel iets schuin op de pan. Laat 15 minuten stoven op middelhoog vuur. Draai de drumsticks halverwege om en voeg de laatste 2 minuten de olijven toe.
In de tussentijd maak je de rijstsalade. Verwarm de rijst en meng deze daarna in een kom met de cannellini bonen. Scheur het kropje little gem in grove stukken en meng door de rijst samen met een scheutje olijfolie extra vergine, azijn en een snuf zout en peper naar smaak. Wat fijngehakte bieslook of peterselie erdoor smaakt ook erg lekker.
Serveer de gestoofde kip met paprika, olijven en wat van de rijstsalade.