Dop de tuinbonen uit de peulen en kook ze daarna 5 minuten in gezouten kokend water. Schep de tuinbonen daarna over in ijswater, laat 1 minuut staan en giet ze af in een vergiet. Nu kun je de tuinbonen heel makkelijk uit hun vliesje halen waardoor de tuinbonen dubbel gedopt zijn. Het is even een klusje, maar zo zijn ze wel het allerlekkerst.
Tip: Hier is zeker een shortcut voor, maar dan kun je geen verse tuinbonen ervoor gebruiken. In de vriezer kun je namelijk reeds gedopte tuinbonen vinden, maar die zijn vaak maar één keer gedopt, dus dan zit er nog wel een vliesje om de tuinboon heen.
Zet ondertussen een soep- of braadpan op het vuur en schenk hier een scheut olijfolie in. Fruit de ui en bleekselderij voor 5 minuten met een snufje zout. Voeg de plakjes wortel toe en fruit nog een paar minuten. In de tijd dat alles aan het fruiten is, kun jij rustig door doppen.
Blus de groenten af met de kippenbouillon en schenk ook de 600 ml water in de pan. Roer door en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
Voeg de witte delen van de lente-ui, de cannellinibonen, het sap van 1 citroen, de dubbel gedopte tuinbonen en wat gemalen zwarte peper toe. Roer door en laat nog kort pruttelen op laag vuur. Proef en bepaal of de minestrone nog zout en/of zwarte peper nodig heeft voor de smaak. Roer op het laatst een hand spinazie erdoor.
Serveer de minestrone in kommen en garneer iedere kom soep optioneel met een lepel pesto en serveer er geroosterd (zuurdesem)brood bij.
Notities
Met dit recept maak je een maaltijdsoep voor 4 personen.
Serveer er dan ook nog wat zuurdesem- of volkorenbrood bij. Je kunt eventueel ook wat volkoren pasta of orzo koken en deze door de soep roeren.
Het recept van de pesto die ik erdoor heen roerde vind je hier.