Deze overnight oats met mango, blauwe bessen en chiazaad heb je heel snel gemaakt en smaakt heerlijk! Met één keer preppen kun je meerdere dagen ontbijten.
Gang Ontbijt
Keuken Gezond
Trefwoord chiazaad, havermout, mango
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Servings 2porties
Ingrediënten
80grgrove havervlokken
160gramandelmelk (ongezoet)
50grGriekse yoghurt
1elchiazaad
1tlvanille extract
sap van 1/2 limoen
1tlahornsiroop
snufjezout
100grmango, in kleine blokjes + extra voor de garnering
50grblauwe bessen + extra voor de garnering
optioneel: blaadjes verse munt voor de garnering
Instructies
Doe alle ingrediënten in een grote kom en spatel dit rustig door elkaar. Verdeel daarna over 2 glazen potjes of bakjes en dek af.
Zet de overnight oat potjes minstens een nachtje in de koelkast.
In de ochtend haal je een potje uit de koelkast en roer je de overnight oats even goed door, dit zorgt ervoor dat de structuur romiger wordt. Garneer optioneel nog met wat extra verse mango en/of blauwe bessen en optioneel met wat blaadjes verse munt.
Notities
Met dit recept maak je een ontbijt voor 1 persoon voor 2 dagen.
Voor overnight oats gebruik je altijd grove, hele havervlokken. De fijne havermout (die je normaal voor harvermoutpap gebruikt) is minder geschikt door de fijne structuur, je overnight oats wordt daar te papperig van.
Je kunt de amandelmelk ook vervangen door soja- of havermelk.