Deze pasta met spruitjes en boerenkoolpesto zit boordevol groene groenten en heeft een rijke smaak. De hazelnoten geven een lekkere crunch aan het gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Herfst
Trefwoord boerenkool, pasta, spruitjes
35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
750grspruitjes
zout
500grpasta naar keuze (bijvoorbeeld penne, volkoren kan ook)
1ui
olijfolie
100grboerenkool, 3 minuten geblancheerd, afgekoeld en uitgeknepen
sap van ½ citroen
60grPecorino kaas
1teentjeknoflook
100grhazelnoten, geroosterd
zwarte peper
Instructies
Schoon de spruitjes en blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met een royale snuf zout. Schep ze uit het water in een ijsbad (dan garen ze niet door) en kook daarna de pasta in hetzelfde kokende water tot beetgaar. Giet de pasta af.
Verhit ondertussen een grote (Bourgogne) pan en fruit de ui voor 5 minuten in een scheut olijfolie met zout. Voeg de spruitjes toe (giet eerst af) en roerbak ze circa 8 minuten.
Maal de geblancheerde boerenkool fijn met het citroensap, de kaas, knoflook, 60 gr hazelnoten, 200 ml olijfolie en een snuf zwarte peper tot een pesto.Het volledig uitgeschreven boerenkoolpesto recept kun je hier nog een keer nalezen.
Voeg de gekookte pasta + 4 flinke eetlepels pesto toe aan de spruitjes, meng goed en verwarm. Proef en voeg naar smaak nog extra pesto toe. Garneer met de overgebleven hazelnoten (grof gehakt) en optioneel wat extra geraspte Pecorino kaas.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Meer vezels toevoegen? Kies dan voor volkoren pasta.
De Pecorino kaas kun je vervangen door Parmezaanse kaas.
Ik strooi ook graag wat geroosterde boerenkool over het gerecht. Dit maak je door 100 gram verse boerenkool te mengen met een scheutje olijfolie en wat zout. Verdeel dit over een bakplaat (bekleed met bakpapier) en zet deze voor 10 - 12 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.