Ben je op zoek naar een variatie op het klassieke recept voor basilicumpesto? Maak dan eens deze pesto met pistache en citroen waarvoor je als basis raapstelen of spinazie gebruikt.
Gang Hapje
Keuken Mediterraans
Trefwoord pistache, raapstelen, spinazie
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Servings 1bakje
Equipment
keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
50grpistachenoten, gepeld en ongezouten
50grverse raapstelen, grof gehakt of blaadjes spinazie
100grolijfolie (lees ook de notities hieronder)
1teentjeknoflook, grof gehakt
25grParmezaanse kaasgeraspt
rasp van 1 bio citroen
zeezout
zwarte peper
Instructies
Rooster de pistachenoten een paar minuten in een droge koekenpan en laat daarna afkoelen. Zorg dat ze in beweging blijven in de pan en laat ze niet verkleuren.
Meng de raapstelen of spinazie met de afgekoelde pistachenoten, 75 gr olijfolie, het grof gehakte teentje knoflook en de 25 gr geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Maal helemaal fijn en voeg extra olijfolie toe tot de pesto smeuïg is van structuur.
Schep de pesto met pistache over in een bakje en roer de geraspte citroenschil erdoor. Breng naar wens verder op smaak met zout (fleur de sel heeft mijn voorkeur) en gemalen zwarte peper.
Notities
Met dit recept maak je een bakje vol pesto.
Ik weeg mijn ingrediënten meestal af en daarom staat de olijfolie in de ingrediëntenlijst in grammen vermeld, in dit geval kun je uitgaan van 100/120 ml als je een maatbeker gebruikt.
Eenmaal gemaakt kun je de pesto minimaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
Zorg wel dat het bakje goed is afgesloten. Je kunt de pesto ook invriezen.