Zin in een lekkere en voedzame salade? Maak dan deze quinoa salade met zoete aardappel, spinazie, pecannoten en feta. Bekijk hier het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Trefwoord feta, quinoa, spinazie, zoete aardappel
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4zoete aardappels,circa 800 gr
bakolijfolie
zout
275grquinoa
1/2groentebouillonblokje
1teentjeknoflook,fijngehakt
1ui,gesnipperd
600grbladspinazie
75grpecannoten,grofgehakt
100grgedroogde cranberries,of vervang door rozijnen
200grfetakaas,in kleine blokjes
zwarte peper
olijfolie extra vergine
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappels (of boen ze goed schoon) en snijd ze in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat en besprenkel met bakolijfolie en zout. Rooster de zoete 25 - 30 minuten in de oven tot de blokjes gaar zijn. Schep halverwege om.
Pak een middelgrote pan en meng de quinoa met 550 ml water. Voeg het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat nog 10 - 12 minuten op laag vuur koken. Kijk voor de exacte tijd op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels bakolijfolie in een grote koeken- of hapjespan, fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg in delen de spinazie toe en laat snel slinken.
Meng de zoete aardappel, quinoa, pecannoten, cranberries en fetakaas met de spinazie in een saladeschaal. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en een klein scheutje olijfolie extra vergine.
Tip: Wil je sneller aan tafel? Bereid de zoete aardappel en quinoa eerder, bijvoorbeeld de avond ervoor, zodat je in 10 minuten klaar bent.
Notities
Dit recept is voldoende voor een maaltijdsalade voor 4 personen.
Bereidingstijd: 40 minuten.
Tip: Wil je sneller aan tafel? Bereid de zoete aardappel en quinoa eerder, bijvoorbeeld de avond ervoor, zodat je in 10 minuten klaar bent.