Deze rabarbercompote met aardbeien maak je in juni. Als de rabarberstengels mooi rood zijn en de aardbeien lekker zoet. De steranijs en piment geven de compote op subtiele wijze meer karakter.
Gang Bijgerecht
Keuken Lente
Trefwoord aardbeien, rabarber, steranijs
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 1potje
Ingrediënten
500grrabarber (hoe roder de stengels, hoe zoeter)
250graardbeien
100grkristalsuiker (lees de intro voor tips zonder toegevoegd suiker)
1tlvanille extract
2steranijs
optioneel: ¼ tl pimentpoeder
Instructies
Was de stengels rabarber en snijd ze in plakjes. Was ook de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze grof.
Meng beide met de kristalsuiker, vanille extract, steranijs, piment en 1 el water in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur weer lager en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer af en toe door.
Als het water is verdampt en de compote een gelei-achtige structuur krijgt, is de rabarbercompote klaar. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries een deel in.
Notities
Met dit recept maak je een potje vol.
Deze rabarbercompote kun je ook perfect invriezen. Ik doe dit altijd in platte zakjes, zodat het weinig ruimte inneemt in de vriezer.