Deze steak taco's met snelle zoetzure rode ui zijn heel makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Een heerlijk recept voor het weekend.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vlees
Trefwoord biefstuk, taco, wraps
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
100mlrode wijnazijn
25grrietsuiker
1grote of 2 kleine rode uien,in halve maantjes
2elsojasaus
1elsesamolie
1ellimoensap
1eldijonmosterd
400grentrecote, biefstuk, bavette of sukade steak
100grsla,naar keuze
½komkommer,in halve maantjes
100grcherrytomaten,in kwarten
1gele paprika,in dunne repen
klein bosje koriander,grofgehakt
125grzure room (zie notities)
8 - 12kleine tortilla wraps,bijvoorbeeld van Santa Maria
bakolijfolie
Instructies
Verhit de azijn in een steelpannetje en roer de suiker erdoor tot deze opgelost is. Roer de rode ui erdoor en laat afkoelen. Tip: dit kun je ook al een dag eerder doen en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik. De smaak wordt er alleen maar beter door.
Roer de sojasaus, sesamolie, limoensap en mosterd door elkaar. Smeer het vlees hiermee in en laat 15 minuten staan.
Zet kommetjes klaar op tafel met sla, komkommer, tomaat, paprika, koriander, zure room en het rode ui-mengsel.
Verhit een grillpan en smeer licht in met bakolijfolie. Bak het vlees rosé, tijd is afhankelijk van type vlees. Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Verwarm in die tijd de tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tip: Het vlees kun je uiteraard ook op de barbecue bereiden en daarna laten rusten. De tortilla wraps leg je daarna even kort op het rooster om ze te verwarmen. Maar let op: niet direct op de vlammen, indirect vuur is het beste. Houd ze daarna warm onder aluminiumfolie.
Snijd het vlees in dunne plakken en zet ook op tafel samen met de tortilla wraps zodat iedereen de taco’s zelf kan vullen. Geniet!
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 45 minuten.
In plaats van met zure room kun je je tortilla wrap ook licht insmeren met zelfgemaakte mayonaise met gin en gerookte paprika of mayonaise met citroen en verse kruiden. De recepten vind je hier.
Stap 1 kun je ook al een dag eerder doen en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik. De smaak wordt er alleen maar beter door.
Het vlees kun je uiteraard ook op de barbecue bereiden en daarna laten rusten. De tortilla wraps leg je daarna even kort op het rooster om ze te verwarmen. Maar let op: niet direct op de vlammen, indirect vuur is het beste. Houd ze daarna warm onder aluminiumfolie.