3x zelfgemaakte mayonaise met een smaakje

Onlangs ben ik aan de slag gegaan met het zelf maken van mayonaise. Dit konden jullie al lezen in mijn artikel zelf mayonaise maken met de hand vs. de staafmixer waarin ik uitgebreid vertel op welke manier je zelf mayonaise kunt maken. Buiten dat ik zelfgemaakte mayonaise al om te …

Onlangs ben ik aan de slag gegaan met het zelf maken van mayonaise. Dit konden jullie al lezen in mijn artikel zelf mayonaise maken met de hand vs. de staafmixer waarin ik uitgebreid vertel op welke manier je zelf mayonaise kunt maken.

Buiten dat ik zelfgemaakte mayonaise al om te smullen vind, is het ook erg lekker (en heel eenvoudig) om er nog een smaakje aan toe te voegen. Daarom maakte ik drie smaakvariaties voor mayonaise waardoor jouw zelfgemaakte mayonaise nóg specialer wordt, maar je kunt de smaakjes natuurlijk ook aan andere mayonaise toevoegen. Het recept voor zelfgemaakte mayonaise vind je hier.

Mayonaise met gin en gerookte paprika

Voor de ginliefhebbers onder ons (ik steek nu zelf twee handen in de lucht) heb ik een mayonaise met gin en gerookte paprika in de aanbieding. Het is een stoere variant met pit die lekker smaakt bij vlees, bijvoorbeeld op je hamburger, maar ook zeker bij een lekker stukje krokant gebakken vis en bij mosselen lijkt me ook fantastisch. En al is het weer er nu niet helemaal naar, bij alles van de barbecue zou ik deze mayo ook wel lusten.

Je maakt ‘m door 2,5 el mayonaise te mengen met 1 tl gerookte paprikapoeder en 2 tl gin. Je kunt natuurlijk ook een grotere hoeveelheid maken door alle aantallen te ver(drie/vier/vijf)dubbelen.

Mayonaise met citroen en verse kruiden

Deze frisse mayonaise met citroen en kruiden is heel eenvoudig om te maken en smaakt heerlijk bij gerechten met alle soorten vis en schaaldieren. Daarnaast gaat deze mayonaise ook goed samen met (rauwe) groenten, bijvoorbeeld als dip. Maar ik zou het ook zéker niet vervelend vinden om hier een frietje in te dopen.

Je maakt ‘m door 2,5 el mayonaise te mengen met de rasp van 1 citroen, 1 el citroensap, 1 el gehakte bieslook en 1 el gehakte dille. Je kunt natuurlijk ook een grotere hoeveelheid maken door alle aantallen te ver(drie/vier/vijf)dubbelen.

Mayonaise met tomaat en basilicum

Een kruidige en zeer smaakvolle mayonaise is deze versie met basilicum en tomatenazijn. Ik ben sowieso fan van de tomatenazijn van Foodelicious die zo puur naar tomaat smaakt, dus een mayonaise hiermee moest wel lekker zijn. En dat was het ook! Heerlijk bij geroosterde aardappeltjes, Italiaans gekruide groenten, bij een stukje kip, op een wrap of meng door een salade van stukjes tomaat en komkommer. Genoeg mogelijkheden!

Je maakt ‘m door 2,5 el mayonaise te mengen met 1 el gehakte basilicum en 1 el tomatenazijn. Je kunt natuurlijk ook een grotere hoeveelheid maken door alle aantallen te ver(drie/vier/vijf)dubbelen.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer