Een heerlijk winters stoofgerecht wat ook nog snel te maken is. Bekijk hier het recept van deze stoof met kip, knolselderij en ras el hanout.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Stoofrecept
Trefwoord couscous, kip, pruimen, ras el hanout
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
8kipdrumsticks
plantaardige olie
boter
2uien,in halve ringen
zout
1knolselderij,in blokjes
2elras el hanout specerijen
500mlhete kippenbouillon
100grgedroogde pruimen,zonder pit
zwarte peper
handje platte peterselie,grofgehakt
serveer erbij: couscous
Instructies
Verhit een braadpan en bak de kipdrumsticks bruin aan in een scheut olie. Schep daarna uit de pan.
Voeg een klont boter toe aan de pan en fruit de uienringen 5 minuten in het vet met een snuf zout. Voeg de blokjes knolselderij en ras el hanout toe en bak nog een paar minuten.
Leg de drumsticks in de pan en schenk de bouillon erbij. Laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan en draai de kipdrumsticks af en toe om.
Voeg de laatste 10 minuten de pruimen toe. Proef daarna de saus en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Garneer met platte peterselie en serveer met couscous.