Stoof met kip, knolselderij en ras el hanout

De komende weken komen er aardig wat stoofrecepten online hier op de blog. Zo maakte ik een patatje stoof, heb ik een heerlijke groentenstoof gemaakt en vandaag trap ik af met deze stoof met kip, knolselderij en ras el hanout. In februari ga ik ook nog een slowcooker kopen, voor het eerst in mijn leven trouwens, omdat ik nu dan eindelijk eens benieuwd ben geworden wat dat voor effect heeft op een gerecht. Ik hoor alleen maar prachtige verhalen van jullie erover, ik ben benieuwd.

Voor deze stoof met kip sta je effectief maar 15 minuten in de keuken en daarna moet de boel nog 30 minuten pruttelen. Met als eindresultaat heerlijk malse kipdrumsticks met een rijke saus en blokjes zachte knolselderij. Ik hou enorm van ras el hanout in combinatie met kip en voegde er deze keer ook nog wat gedroogde pruimen aan toe, zalig!

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks
  • plantaardige olie
  • boter
  • 2 uien, in halve ringen
  • zout
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 2 el ras el hanout specerijen
  • 500 ml hete kippenbouillon
  • 100 gr gedroogde pruimen, zonder pit
  • zwarte peper
  • handje platte peterselie, grofgehakt
  • serveer erbij: couscous

Aan de slag!

  • Verhit een braadpan en bak de kipdrumsticks bruin aan in een scheut olie. Schep daarna uit de pan.
  • Voeg een klont boter toe aan de pan en fruit de uienringen 5 minuten in het vet met een snuf zout. Voeg de blokjes knolselderij en ras el hanout toe en bak nog een paar minuten.
  • Leg de drumsticks in de pan en schenk de bouillon erbij. Laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan en draai de kipdrumsticks af en toe om.
  • Voeg de laatste 10 minuten de pruimen toe. Proef daarna de saus en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Garneer met platte peterselie en serveer met couscous.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 45 minuten (inclusief 30 minuten stoven).

Recept & fotografie: Francesca

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca