Was de raapstelen, radijs, asperges en nectarines. Laat de raapstelen uitlekken (of gebruik een slacentrifuge) en dep de rest droog met keukenpapier.
Halveer de nectarines en verwijder de pit. Grill (in een grillpan of op de barbecue) de nectarines circa 5 minuten aan 1 kant, tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Grill daarna ook de plakken beenham en de groene asperges tot ze beginnen te kleuren. Snijd de beenham daarna in reepjes.
Ga intussen ook vast verder met het maken van de salade.
Verwijder de buitenste bladeren van de krop ijsbergsla en snijd in dunne repen. Doe vast in een grote slakom.
Snijd het bosje raapstelen grof en de radijs in dunne plakjes. Voeg toe aan de ijsbergsla.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Voeg toe aan de salade.
Maak een kruidenvinaigrette door de krulpeterselie en basilicum fijn te hakken of malen met een keukenmachine. Voeg dan de olijfolie extra vergine toe, meng goed door en voeg dan de azijn toe. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en eventueel 1 tl honing.
Voeg de kruidendressing toe aan de salade, hussel goed door en verdeel over een mooie schaal. Leg in het midden de burrata en verdeel de gegrilde nectarines, groene asperges en beenham over de schaal.
Serveer de salade met de afgebakken volkoren broodjes. Eet smakelijk!
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Eten er kleine kinderen mee? Maak er voor hen dan een pastasalade van. Kook per kind 50 gram volkoren pasta. Meng dit met een deel van de salade dat je eerst wat fijner hebt gesneden. Zo eten kinderen veel makkelijker een salade.