Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous
Zin in een plantaardige roerbakschotel die snel op tafel staat? Maak dan eens deze kruidige roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen,kikkererwten, couscous en mango.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord bloemkool, couscous, sperziebonen
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
150grcouscous
400grbloemkoolroosjes
400grgebroken sperziebonen
zout
1flinke of 2 kleine sjalotten, gesnipperd
2teentjesknoflook, fijngehakt
1rode peper, fijngehakt (zonder zaadlijsten voor minder pit)
olijfolie
1elMarokkaanse couscous specerijen of ras el hanout
1eetrijpe mango
400grkikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
10grverse koriander, alleen de blaadjes fijngehakt
4takjesmunt, alleen de blaadjes fijngehakt
1citroen
zwarte peper
Instructies
Breng 300 ml water aan de kook in een steelpan. Zet het vuur uit en roer daarna de couscous erdoor. Zet de deksel op de pan en laat 15 minuten staan. Roer daarna rustig los met een vork.
Kook de bloemkoolroosjes en sperziebonen 5 minuten voor in gezouten kokend water en giet daarna af.
Verhit een wok en fruit de sjalot, knoflook, rode peper en een snuf zout voor 5 minuten op middellaag vuur in een scheut olijfolie. Voeg halverwege de specerijen toe en bak mee.
Tip: Pittig type? Hak de zaadlijsten van de rode peper dan ook fijn. Voor een mildere variant verwijder je deze eerst. Laat de rode peper er eventueel helemaal uit als er ook kleine kinderen mee eten.
Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes. Je hebt de helft nodig voor het recept. De andere helft bewaar je afgedekt in de koelkast.
Tip: De overgebleven mango is lekker als toetje in combinatie met kwark, honing en walnoten of eet het de volgende ochtend bij je ontbijt.
Voeg de bloemkool, sperziebonen en kikkererwten toe aan het sjalotmengsel en roerbak een paar minuten. Roer daarna de couscous erdoor en roerbak nog 2 minuten tot alles goed warm is.
Als laatste gaan de blokjes mango erdoor samen met driekwart van de fijngehakte kruiden. Breng naar wens verder op smaak met citroensap, zwarte peper en optioneel zout.
Garneer vlak voor serveren met de overgebleven fijngehakte kruiden.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.