Deze romige ovenschotel met spinazie, pompoen en kip is perfect voor doordeweeks en zit boordevol groenten (800 gram!) en vezels.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Gezond
Trefwoord kip, pompoen, spinazie
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Oventijd 30 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
320grvolkoren penne
zout
1ui, gesnipperd
2teentjesknoflook, fijngehakt
olijfolie
300grkippendijen, in blokjes
1tlgerookt paprikapoeder
zwarte peper
30grboter
30grvolkorenmeel
300mlamandelmelk, ongezoet
1/2tlnootmuskaat
1pak (à 500 gr)Iglo spinazie a la crème
300grpompoenblokjes, diepvries
1elfijngehakte verse salie
Parmezaanse kaas
4elpanko
Instructies
Kook de penne beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af.
Fruit de ui en knoflook voor 5 minuten in een scheut olijfolie met een snufje zout. Voeg de kip toe samen met het gerookte paprikapoeder, nog een snufje zout en wat zwarte peper. Bak rondom bruin.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter en roer het volkorenmeel erdoor, bak dit een paar minuten zodat het meel gaart. Schenk dan rustig de amandelmelk erbij en roer met een garde terwijl het pruttelt en indikt. Zet daarna het vuur uit en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Roer de diepvries spinazie en pompoenblokjes door de kip en laat pruttelen totdat alle groenten door en door warm zijn. Daarna gaat de bechamelsaus en fijngehakte salie erdoor. Schep alles goed door elkaar en verwarm. Proef nog even en bepaal of het nog extra op smaak moet worden gebracht met peper en/of zout.
Schep over in een ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en panko. Spray er optioneel nog wat olijfolie over voor een extra krokant korstje.
Zet 30 minuten in een oven van 180 graden. Zet optioneel nog even de grill aan voor een bruin korstje.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.