Onze huisdiëtist Jonathan maakte een heerlijke, makkelijke en verantwoorde salade met aubergine en falafel. Bekijk hier het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Trefwoord aubergine, falafel, yoghurt
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2aubergines
bakolijfolie
1tlgerookt paprikapoeder
1tlgedroogde tijm
zout
250grfalafel,naar keuze
olijfolie extra vergine
2elyoghurt
1teentjeknoflook,uitgeperst
zwarte peper
100grgemengde sla,bijvoorbeeld mesclun
70grzongedroogde tomaat,grofgehakt
optioneel: handje kiemgroenten of platte peterselie
Instructies
Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm. Leg ze naast elkaar op een plank en kwast in met een mengsel van 2 el bakolijfolie, gerookt paprikapoeder, tijm en zout.
Verhit een grillpan en gril daarin de plakken aubergine tot ze zacht zijn en bruine streepjes krijgen. Circa 3 - 4 minuten per kant. Verhit ondertussen een koekenpan en bak daarin de balletjes falafel in 1 el bakolijfolie tot ze bruin zijn. Deze hebben circa 6 - 8 minuten nodig.
Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine , yoghurt, uitgeperste knoflook, peper en zout.
Meng de sla en zongedroogde tomaat in een saladeschaal. Verdeel daar de aubergine, falafel en dressing over.
Garneer met kiemgroenten of platte peterselie en serveer.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt 30 minuten.
Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit: 314 kcal, 9 gram eiwitten, 28 gram koolhydraten, 17 gram vetten en 9 gram vezels.