Salade met gegrilde groenten, kikkererwten en burrata
Deze salade met gegrilde groenten is een fantastisch mealprep recept. Want je roostert alles in de oven en bewaart het in de koelkast tot gebruik. Voeg nog een bol burrata toe voor het avondeten en altijd wat verse basilicum om het helemaal af te maken.
Gang Lunch
Keuken Mediterraans
Trefwoord burrata, courgette, kikkererwten
Voorbereidingstijd 40 minutenminuten
Bereidingstijd 5 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
1courgette
2rode puntpaprika’s
1zoete ui
2teentjesknoflook
olijfolie
1tlgerookt paprikapoeder
1tlgedroogde oregano
zout
zwarte peper
400grkikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2trostomaten, in partjes
2elfijngehakte basilicum + extra blaadjes voor het serveren
optioneel: appelciderazijn of witte wijnazijn
als avondeten: ½ of 1 bol burrata per persoon
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de courgette, puntpaprika’s en ui in grove stukken, de knoflook hak je fijn.
Meng de groenten op het bakblik met een royale scheut olijfolie, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, zout en zwarte peper naar smaak. Zet 30 minuten in de oven. Schep halverwege de kikkererwten erdoor en rooster die de laatste 15 minuten mee.
Schep alles daarna over in een kom en meng met de partjes trostomaat, gehakte basilicum en extra olijfolie, zout en peper naar smaak. Soms voeg ik ook nog een scheutje appelciderazijn of witte wijnazijn toe.
Variatietip: ik gril de groenten ook weleens onder de contactgrill, hak ze daarna grof en meng vervolgens met de afgespoelde kikkererwten en tomaat.
Schep vlak voor het eten op een bord en eet het als lunch of voeg nog een (halve) bol burrata toe met wat extra olijfolie en zwarte peper. Garneer altijd met verse blaadjes basilicum.
Notities
Met dit recept maak je een lunch voor 3 - 4 personen of voor meerdere dagen. Als hoofdgerecht kun je dit ook eten, dan is het voldoende voor 2 - 3 personen.