Het is weer tijd voor stamppot. Vandaag maken we een stamppot van koolraap en veldsla en serveren die met winterse schelvis.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Winter
Trefwoord aardappel, koolraap, schelvis
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
800grkruimige aardappels, geschild en grote gehalveerd
1koolraap, geschild en in grove blokjes
zout
boter
100mlwarme melk
1elmosterd
150grveldsla
zwarte peper
600grschelvisfilet
olijfolie
Instructies
Kook de aardappels en koolraap in 20 minuten gaar in kokend water met een snuf zout. Giet af en stamp grof met een klontje boter, scheutje warme melk en de mosterd.
Roer de veldsla erdoor en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Tip: een scheutje witte wijnazijn is ook heel lekker door de stamppot.
Bak de schelvis in een koekenpan met boter en olijfolie om en om gaar. De filets hebben circa 2 - 3 minuten per kant nodig. Bestrooi met peper en zout en snijd in grove stukken.
Verdeel de schelvis over de stamppot en serveer.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.