Een heerlijke tomatentaart die je in 15 minuten in de oven hebt staan! Je maakt deze met bladerdeeg, cherrytomaten, feta en doperwten.
Gang Brunch
Keuken Vegetarisch
Trefwoord bladerdeeg, boursin, feta, tomaat
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 1hartig taartje
Ingrediënten
6plakjesroomboter bladerdeeg
½bakje(circa 60 gr) Boursin Zacht & Romig,meer mag ook, dit was alles wat ik nog in huis had
250 - 300grcherrytomaten,gehalveerd
zout
50grfeta
1ei,losgeklopt
handje (circa 30 - 40 gr) verse doperwten,maar diepvries kan ook
2takjesverse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum, grof gehakt
zwarte peper
Parmezaanse kaas
Instructies
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien, verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek (in twee rijen van drie stuks) op je bladerdeeg. Laat de randjes iets overlappen en druk deze aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Bestrijk de bodem met de Boursin, maar laat rondom de randen vrij. Beleg daarna met de cherrytomaten, leg deze met de snijkant naar boven op de Boursin. Bestrooi met een snufje zout. Verkruimel daarna de feta erover.
Sla rondom de overlappende randjes bladerdeeg over de cherrytomaten aan en druk het een beetje rommelig aan. Bestrijk het deeg rondom met losgeklopt ei.
Zet de tomatentaart voor 30 - 35 minuten in de oven en strooi halverwege de tijd de doperwten over de cherrytomaten. Diepvries doperwten hebben minder lang nodig trouwens, daarvoor is 5 minuten in de oven al voldoende.
Haal de tomatentaart uit de oven en schuif ‘m op een mooie plank. Garneer naar eigen inzicht met verse kruiden zoals tijm of oregano, bestrooi met een snufje peper en rasp er wat Parmezaanse kaas grof over. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 1 hartig taartje met circa 8 stukken.