Deze vegetarische stamppot met prei, pompoen en geitenkaas is heel rijk van smaak en je hebt 'm in een half uur op tafel staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Winter
Trefwoord aardappel, pompoen, prei
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
1kgbloemige aardappels, geschild en in grove stukken
zout
400grpompoen, in blokjes
boter
400grprei, in dunne maantjes
1tlgerookt paprikapoeder
zwarte peper
100grwalnoten
100mlmelk
80grzachte geitenkaas
Instructies
Kook de aardappels 15 - 20 minuten in ruim gezouten water met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 10 minuten de pompoenblokjes toe en kook deze mee. Giet daarna af.
Verhit een hapjespan met een klontje boter en smoor hierin de prei in circa 10 minuten. Voeg halverwege de gerookt paprikapoeder toe en breng na afloop op smaak met peper en zout.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak daarna grof.
Stamp de aardappels en pompoen tot een grove puree met een klontje boter en scheut warme melk. Roer de helft van het preimengsel erdoor. Proef en breng de stamppot met prei eventueel extra op smaak.
Serveer de stamppot op borden met als topping de resterende prei, wat verkruimelde geitenkaas en de grof gehakte walnoten.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.