In deze kipsalade met een Thais tintje vind je gebakken kippendijen, veel verse groenten, een zelfgemaakte pindasaus en krokante pinda's. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd.
Gang Salade
Keuken Gezond
Trefwoord kip, pinda, sla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 2personen
Ingrediënten
1teenknoflook, fijngehakt
1rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
zonnebloemolie
300grkippendijen, in dunne reepjes
2elrijstazijn
1elvissaus
sap van 1 limoen
2takjeskoriander, fijngehakt + extra blaadjes
zwarte peper
4elpindakaas
2elsojasaus
1tlchilisaus
2elwater
½kropromaine sla, in grove stukken gescheurd of gesneden
1komkommer, in dunne reepjes
2flinke wortelen, in dunne reepjes
1rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
sesamolie
zout
30grpinda’s, grof gehakt
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper in 1 el olie. Roer de kip erdoor en bak 5 minuten mee op hoog vuur. Meng 1el rijstazijn, 1 el vissaus, sap van ½ limoen, de fijngehakte koriander en een snuf peper erdoor. Laat circa 10 minuten sudderen op laag vuur en schep af en toe om.
Roer 4 el pindakaas, 2 el sojasaus, 1 tl chilisaus en 2 el water door elkaar in een pannetje. Verwarm en voeg extra water toe als te droog is. Breng op smaak met limoensap en houd warm tot serveren.
Meng de sla, komkommer, wortel en paprika in een schaal. Maak een dressing van 1 el rijstazijn, 2 el sesamolie, zwarte peper en zout. Meng door de salade, schep de kip erover met pindasaus naar smaak, gehakte koriander en pinda’s.
Notities
Met dit recept maak je een lichte avondmaaltijd voor 2 personen of een lunch voor 2 tot 3 personen of 2 tot 3 dagen.
Pindasaus over? Deze kun je invriezen of je gebruikt het voor een andere maaltijd, bijvoorbeeld als je noedels maakt roergebakken groenten.