Rozenharissa is een briljante smaakmaker voor onder andere kip. Ik maakte er deze traybake met kip, krieltjes, tomaat, olijven en oregano mee. Genieten!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord aardappel, harissa, kip, tomaat
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgkleine krieltjes in de schil
400grkipkluifjes
2elkappertjes
5teentjes knoflook,geplet
1grote sjalot,in dunne halve ringen
2elrozenharissa
2elbakolijfolie
zout
500grcherrytomaten
200grkalamata olijven,zonder pit
zwarte peper
5takjes oregano,blaadjes fijngehakt (of 2 tl gedroogde oregano) + extra voor garnering
rasp van 1 citroen
Instructies
Schrob de krieltjes schoon onder stromend water en kook ze daarna 5 minuten voor in kokend water. Giet daarna af.
Tip: Je kunt deze stap ook overslaan en ongekookte krieltjes gebruiken. Verleng de oventijd in stap 3 dan met 15 minuten.
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 graden en bekleed een groot bakblik met bakpapier.
Meng de voorgekookte krieltjes, kipkluifjes, kappertjes, geplette teentjes knoflook, sjalot en rozenharissa op het bakblik. Schenk er een scheut bakolijfolie en strooi er een snuf zout over en meng alles met je handen goed door elkaar. Verdeel gelijkmatig over het bakblik en zet dit 30 minuten in de oven.
Meng in de tussentijd de cherrytomaten en kalamata olijven in een schaal met een scheut bakolijfolie, snuf zout en peper, de oregano en citroenrasp. Laat dit even staan.
Verdeel dit na de 30 minuten oventijd gelijkmatig over de kip en krieltjes en schuif nog 15 minuten in de oven.
Garneer de traybake met kip, krieltjes en rozenharissa daarna met extra oregano en serveer.