Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans
Maak een heerlijke en voedzame vegetarische curry met kikkererwten, knolselderij en romige kokosmelk. Serveer met zelfgebakken volkoren naan met spinazie à la crème voor een verrassende twist. Dit makkelijke recept zit boordevol smaak, is ideaal voor doordeweeks en perfect om vooraf te bereiden. Ontdek hoe je in een handomdraai een gezonde en kruidige maaltijd op tafel zet!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord curry, kikkererwten, spinazie
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 50 minutenminuten
Deeg rusten 30 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur35 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
1pak (à 500 gr)Iglo Spinazie à la crème
5tenenknoflook, 1 fijngehakt en 4 heel
1elkoriander, fijngehakt + extra voor de garnering
zout
300grvolkorenmeel
8grbakpoeder
1tlkurkumapoeder
2tlkomijnpoeder
150grvolle Griekse yoghurt
olijfolie
2rode uien, grof gehakt
5cmgember, geschild
optioneel: ghee
2elcurry madras specerijen
1tlkorianderpoeder
1knolselderij, geschild en in blokjes
250grwortel, in schuine plakjes
1rode puntpaprika, in grove stukken
400mlkokosmelk light
1vegetarisch bouillonblokje, verkruimeld of 2 tl bouillonpoeder
chili flakes of pul biber naar smaak
150grkikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
150grkidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1citroen of citroensap
Instructies
Haal 150 gr spinazie deelblokjes uit de verpakking en laat deze ontdooien in een vergiet zodat het gelijk kan uitlekken. Eenmaal ontdooid duw je het resterende vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Meng daarna met 1 fijngehakte teen knoflook, 1 el fijngehakte koriander en snufje zout.
Meng 300 gr volkorenmeel met 8 gr bakpoeder, 4 gr zout, 1 tl kurkuma en 1 tl komijn in een grote kom met een vork. Voeg 150 gr Griekse yoghurt, 15 gr olijfolie, 1 el water en het spinaziemengsel toe en meng verder. Begin te kneden tot het een samenhangend deeg wordt. Voeg optioneel extra water toe als het nog te droog is. Stort het deeg daarna op je werkvlak en kneed nog een paar minuten tot het soepel is en bijna niet meer plakt. Leg terug in de kom en laat 30 minuten afgedekt rusten.
Maal ondertussen de 2 rode uien, 5 cm gember en 4 tenen knoflook fijn in de keukenmachine. Met de hand hakken kan natuurlijk ook.
Verhit een braadpan en fruit het uimengsel in een scheut olijfolie of 1 el ghee met een snufje zout. Voeg na 5 minuten 2 el curry madras specerijen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en een scheutje water toe. Fruit daarna nog 5 minuten.
Voeg de knolselderij, wortel en paprika toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg ook het bouillonblokje en optioneel chili flakes of pul biber (naar smaak) toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Voeg halverwege de resterende Spinazie à la crème, kikkererwten en kidneybonen toe.
Terwijl de curry pruttelt, ga je de naan bakken. Maak een staaf van het deeg en snijd deze in 8 dikke schijven. Rol iedere schijf met een deegroller uit tot een dunne plak. Deze ga je op middelhoog vuur bakken in een koekenpan (of tawa) die je licht bestrijkt met gesmolten ghee (of olijfolie). Doordat je volkorenmeel gebruikt, zullen er minder snel bubbeltjes in het deeg verschijnen. Bak circa 1,5 minuut tot goudbruin en flip de naan dan om. Bestrijk vanuit de pan nog met gesmolten ghee en herhaal het bakken voor de overige naans.
Proef ondertussen de curry en voeg naar eigen smaak citroensap, zwarte peper en optioneel nog extra zout toe.
Serveer de curry met een lepeltje Griekse yoghurt, een volkoren naan en optioneel nog wat gehakte koriander en/of chili flakes.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 - 6 personen.
Ook lekker bij deze curry smaakt zilvervliesrijst en als je minder tijd hebt, kun je natuurlijk ook kant-en-klare (volkoren) naans kopen.