Zin in een bord vegetarische goulash? Ik heb een heerlijk recept voor je met zuurkool, paprika en krieltjes. Geniet ervan!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord krieltjes, paprika, zuurkool
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2uien, grof gehakt
bakolijfolie
zout
2rode paprika’s, in grove stukken
1eltomatenpuree
4trostomaten, in blokjes
1elpaprikapoeder
500grkrieltjes in de schil, schoongeboend
250grzuurkool, afgespoeld
500mlgroentebouillon
zwarte peper
serveer erbij: witte rijst en grof gehakte platte peterselie
Instructies
Verhit een grote braadpan en fruit de uien in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree, tomaten en paprikapoeder erdoor en bak nog 2 minuten.
Voeg de krieltjes en zuurkool toe en schenk de groentebouillon in de pan. Staan de krieltjes nog niet helemaal onder? Schenk dan nog wat extra bouillon of water in de pan. Roer alles goed door en laat 25 minuten pruttelen, 10 minuten met en 15 minuten zonder deksel, tot de krieltjes gaar zijn. Proef en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper en/of zout.
Serveer met witte rijst en garneer met platte peterselie.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.