Ik maakte een vegetarische variant van de welbekende loaded nacho's en dat werd waanzinnig lekker! Heerlijk om te delen op vrijdagavond met het gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord bonen, broccoli, kaas, nachos, paprika
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1stronkbroccoli
1rode ui
1stengelprei
2rode puntpaprika’s
200grzwarte bonen,uit zak of blik
300grmaiskorrels,uit blik of pot
bakolijfolie
1zakjeSanta Maria Taco Seasoning Mix
4stengelslente-ui
1avocado,eetrijp
125grsour cream
1citroen of limoen,naar wens
1zakSanta Maria Nacho Chips
150grgeraspte jong belegen kaas
50grgeraspte cheddar kaas
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa Mild
klein bosje verse koriander
Instructies
Snijd de roosjes van de stronk broccoli en kook deze 5 minuten voor in kokend water. Giet daarna af en spoel na met koud water.
Tip: Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de diepvries. Die kun je perfect nog een keer gebruiken voor soep of in een ovenschotel.
Hak in de tussentijd de rode ui grof, snijd de prei in dunne halve maantjes (en spoel daarna even af) en snijd de puntpaprika’s in grove stukken.
Schep de zwarte bonen en maiskorrels in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit een hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie en bak de rode ui, prei en paprika circa 8 minuten. Voeg daarna de broccoli, zwarte bonen, maiskorrels en de inhoud van de seasoning mix toe en meng goed. Bak nog 5 minuten.
Snijd in de tussentijd de stengels lente-ui in ringetjes en de avocado in kleine blokjes. Roer de sour cream los met een theelepel citroen- of limoensap. Zet een bakblik klaar en bekleed die met bakpapier.
Proef je groentenmengsel en breng op smaak met citroen- of limoensap. Met deze specerijen is het niet nodig om nog extra zout of peper toe te voegen. Schep alles over op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
Verdeel de nacho chips gelijkmatig over de groenten. Goed belegd, maar niet dubbel belegd, want je wilt dat alle nacho chips een laagje kaas op zich krijgen. Hou je wat nacho chips over? Geen probleem, die eet je de volgende dag lekker als snack. Strooi de kaas vervolgens over de nacho chips heen…dit wordt lekker, dat weet je nu al ;-)
Zet de bakplaat 5 minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
Haal uit de oven en garneer de loaded nacho's royaal met de sour cream, lente-ui, avocado en chunky wrap salsa. Strooi er als laatste nog wat blaadjes verse koriander over en serveer direct. Op de bakplaat of op een grote plank…iedereen mag aanvallen en lekker met de handen eten :-)
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen
De bereiding duurt in totaal 35 minuten.
Tip: Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de diepvries. Die kun je perfect nog een keer gebruiken voor soep of in een ovenschotel.