Voor deze caesar salade heb ik een paar slimme swaps gemaakt waardoor het een voedzamere salade wordt. Zo vind je hierin volkoren croutons,een lichtere dressing en gegrilde kip.
Gang Lunch
Keuken Gezond
Trefwoord kip, miso, volkoren
Voorbereidingstijd 2 uuruur
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 2 uuruur25 minutenminuten
Servings 2personen
Equipment
ziplockzakje (handig, hoeft niet)
oven met bakplaat
grillpan
staafmixer met hoge mengkom
rasp
Ingrediënten
olijfolie
1citroen
1tlgedroogde rozemarijn
1elwitte miso
zout
zwarte peper
2kippendijen
2dikke of 4 dunne sneetjes volkorenbrood
2tlknoflookpuree
2elGriekse yoghurt
1elBelgische mayonaise
1tldijonmosterd
Parmezaanse kaas
4ansjovisfilets
2kropjeslittle gem sla
1elfijngehakte verse bieslook
Instructies
Klop 2 el olijfolie, het sap van ½ citroen, 1 tl gedroogde rozemarijn, 1 el witte miso, snufje zout en zwarte peper door elkaar. Meng dit met de 2 kippendijen in een ziplockzakje (bakje wat je kunt afdekken kan ook). Zorg dat de kippendijen helemaal bedekt zijn en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd het volkorenbrood in grove blokjes. Klop 2 el olijfolie met 1 tl knoflookpuree en een snufje zout door elkaar. Meng dit met de blokjes brood en verdeel ze daarna over het bakpapier. Zet 10 - 15 minuten in de oven tot de croutons goudbruin en knapperig zijn.
Gril ondertussen de kippendijen goudbruin en gaar in een grillpan. Snijd daarna in plakjes.
Maak de dressing van 2 el Griekse yoghurt, 1 el Belgische mayonaise (of 3 el Griekse yoghurt als je de mayo helemaal achterwege wilt laten), 1 el citroensap, 2 tl olijfolie, 1 tl dijonmosterd, 1 el geraspte Parmezaanse kaas, 4 ansjovisfilets en een snuf zwarte peper. Meng alles in een hoge kom en zet de staafmixer erop tot je een romige dressing hebt. Proef en breng eventueel extra op smaak naar eigen smaak.
Verdeel de blaadjes little gem over een grote saladeschaal en verdeel hier de plakjes gegrilde kip over samen met de volkoren croutons. Garneer met de dressing, fijngehakte bieslook, grof geschaafde Parmezaanse kaas en nog een snufje zwarte peper.
Notities
Met dit recept maak je een salade voor 2 personen. Ik eet deze het liefst als lunch, maar je kunt ‘m ook als lichte avondmaaltijd (bijvoorbeeld met een kopje soep) eten.
Dressing over? Die kun je tot 3 dagen bewaren in de koelkast, zorg wel dat ‘ie goed afgedekt is.
Extra groenten toevoegen aan je caesar salade? Denk aan roergebakken sperziebonen (kan ook prima uit de diepvries), gegrilde bimi, cherrytomaten of gegrilde groene asperges in het seizoen. Ik heb ‘m zelfs weleens met geroosterde spruitjes gegeten, ook erg lekker icm de caesar marinade.