Deze quesadilla traybake staat super snel in de oven, is heel voedzaam door de extra vezels en groenten en kids zijn er ook dol op!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord cheddar, kip, tortilla
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Oventijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Servings 4personen
Ingrediënten
1rode ui, gesnipperd
2tenenknoflook, fijngehakt
olijfolie
400grkipgehakt
1zakjeSanta Maria Taco Seasoning mix
1rode paprika, in blokjes
1courgette, in blokjes
150grmais, uitgelekt
8Santa Maria Whole Wheat Tortilla’s
150grgeraspte cheddar
optioneel: fijngehakte peterselie of koriander
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa
Instructies
Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten in 2 el olijfolie. Voeg het kipgehakt toe samen met de Taco Seasoning Mix en 1 el water. Bak rul.
Bak de rode paprika en courgetti mee voor een paar minute en roer de mais erdoor.
Vul iedere tortilla met 1/8 deel van het mengsel + geraspte kaas. Vouw dubbel en leg op een bakplaat (die met bakpapier is bekleed). Beetje tetris’en, maar het past. Kwast de bovenkanten in met een dun laagje olie en strooi er optioneel nog wat chili flakes over als je van pit houdt.
Bak 15 minuten in de oven op 200 graden tot ze goudbruin en krokant zijn.
Bestrooi optioneel met kruiden en serveer met de chunky wrap salsa om te dippen.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
De vulling kun je al eerder voorbereiden, maar het afbakken in de oven moet je op het laatste moment doen.