Ga voor een bord vol groenten en kleur met deze volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie. Die je ook nog eens in 30 minuten hebt gemaakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord courgette, pasta, spinazie, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
125grcherrytomaten
zout
2uien,gesnipperd
2teentjesknoflook,fijngehakt
2elbakolijfolie
2courgettes,geraspt
zwarte peper
360grvolkoren fusilli
100grpijnboompitten
200grspinazie,grof gehakt
40grGrana Padano of Parmezaanse kaas,geraspt
sap en rasp van 1 citroen
2elolijfolie extra vergine
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de cherrytomaten met een snufje zout in een ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier en pof ze in de oven. Haal ze eruit wanneer je de borden gaat opmaken.
Verhit een hoge pan en fruit 1 ui en 1 teentje knoflook in 1 el bakolijfolie.
Voeg de geraspte courgettes toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de volkoren fusilli toe en circa 700 ml water. De pasta moet echt nét onder water staan, je giet deze namelijk in principe niet (of zo weinig mogelijk af). Zo krijg je een heerlijk romige pasta, zonder toevoeging van boter. Breng aan de kook tot de pasta beetgaar is. Laat op middelhoog vuur koken en roer af en toe goed door.
Verhit intussen een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten.
Verhit ook een wok of koekenpan, fruit de andere ui en het teentje knoflook in 1 el bakolijfolie. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het net geslonken is. Haal dan de pan van het vuur.
Giet indien nodig een beetje vocht van de pasta af, vang het kookvocht wel op. Het kan zijn dat het te waterig is, maar het kan ook net vochtig genoeg zijn.
Voeg de roergebakken spinazie, Grana Padano kaas, sap en rasp van 1 citroen en 2 el olijfolie extra vergine toe aan de pasta. Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat een paar minuten staan. Is de pasta te droog? Roer er dan wat van het opgevangen kookvocht door.
Serveer op ieder bord een schep van de pasta met courgette met wat geroosterde pijnboompitten, de gepofte cherrytomaten, versgemalen zwarte peper en eventueel een extra partje citroen.