Volkoren spaghetti met geroosterde groenten en walnoten
Deze volkoren spaghetti met geroosterde groenten is naast heel voedzaam ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Daar maak je iedereen thuis,van klein tot groot, blij mee!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Trefwoord aubergine, courgette, volkoren
Bereidingstijd 55 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Servings 4personen
Equipment
oven met bakblik
bakpapier
flinke hapjespan of braadpan
Ingrediënten
2aubergines, in kleine blokjes
1courgette, in kleine blokjes
2tlgerookt paprikapoeder
2tlgedroogde oregano of 1 el fijngehakte verse oregano
1tlknoflookpuree
zout
olijfolie
80grwalnoten (onbewerkt)
400grvolkoren spaghetti
1flinke ui, gesnipperd
2teentjesknoflook, fijngehakt
1pakje (à 350 gr)tomato frito of 1 blik (à 400 gr) gepelde tomaten
zwarte peper uit de molen
1blokParmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Verdeel de blokjes aubergine en courgette over het bakpapier. Klopt 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpuree en ½ tl zout door 2 el olijfolie en schenk dit over de groenten. Meng goed door elkaar, verdeel de groenten gelijkmatig en zet het bakblik 30 minuten in de oven.
Rooster de 80 gr walnoten in een droge pan tot ze gaan geuren (duurt een paar minuten), schep uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Zet 10 minuten voordat de groenten klaar zijn een flinke hapjespan of braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook voor 10 minuten op laag vuur in 2 el olijfolie met een snufje zout. Roer regelmatig om en laat niet verkleuren (zet dan het vuur lager). Voeg halverwege nog 1 tl gerookt paprikapoeder toe.
Als de groenten klaar zijn, schep je die door de ui en knoflook. Voeg ook de tomato frito toe, breng even aan de kook, draai daarna het vuur weer lager en laat circa 10 - 15 minuten pruttelen.
Kook in die tijd de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (in gezouten water) tot beetgaar. Schep de spaghetti daarna met aanhangend vocht over in de groentensaus en meng. Voeg extra pastawater toe naar wens om de saus nog smeuïger te maken. Proef en voeg eventueel nog zwarte peper toe naar smaak.
Serveer de spaghetti met een royale hoeveelheid geraspte Parmezaanze kaas en wat geroosterde walnoten. Mocht je verse oregano in huis hebben dan is een handje fijnhakken en mengen door de geroosterde walnoten ook een heel goed idee!
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
De saus is perfect om in te vriezen, dus maak vooral een dubbele batch.