Op zoek naar een fris en makkelijk recept? Maak dan eens deze wraps met zalm en zelfgemaakte tzatziki. De zalm bak je heel makkelijk inde grillpan of op de skottelbraai als je op de camping bent. Alles komt samen in gebakken tortilla wraps met sla en rauwkost.
Gang Lunch
Keuken camping
Trefwoord komkommer, tortilla, zalm
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 4personen
Equipment
Thuis: grillpan
Op de camping: skottelbraai met plancha of paellapan
Ingrediënten
1komkommer
zout
150grvolle Griekse yoghurt
2tlknoflookpuree (of meer naar smaak)
1tlcitroensap + partjes voor serveren
1elfijngehakte verse dille
zwarte peper
fleur de sel of zeezout
300grzalmfilet op de huid
2elsojasaus
2tlhoning
2tlknoflookpuree
2tlcitroensap
8mini tortilla’s
50grgemengde sla
100grrauwkostmix
Instructies
Was de komkommer en rasp ‘m met schil en al in een vergiet. Strooi er wat zout over en druk het vocht eruit met je handen. Laat 5 minuten staan en druk daarna met al je kracht het resterende vocht eruit.
Meng de komkommer daarna met de Griekse yoghurt, knoflookpuree naar smaak, 1 tl citroensap en 1 el fijngehakte dille. Breng verder op smaak met zwarte peper en fleur de sel/zeezout.
Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Klop een mengsel van 2 el sojasaus, 2 tl honing, 2 tl knoflookpuree en 2 tl citroensap.
Bak de filet op de huid in de grillpan of op een plancha (met olijfolie) en kwast vast in met het mengsel. Keer na een paar minuten om als de zalm tot het midden (zie je aan de zijkant) is gegaard en kwast nogmaals in. Na een minuut of 2 is de zalm wel mooi rosé gegaard. Laat afkoelen tot lauw en snijd daarna in stukjes.
Warm de mini tortilla’s op in een koekenpan, op de plancha of in de paellapan.
Bestrijk een tortilla met wat tzatziki en vul daarna met sla, rauwkost, rosé gebakken zalm, nog meer tzatziki, zwarte peper, extra fijngehakte dille en wat partjes citroen. Enjoy!
Notities
Met dit recept maak je 8 gevulde wraps, genoeg voor 4 personen als lunch.