Deze zalige tandoori kip is heel makkelijk om te maken en je bereidt ‘m in de Airfryer of in de oven. Serveer de tandoori kip met zelfgemaakte kokoschutney, pappadums, rode uienringen en partjes limoen.
Doe alle ingrediënten voor de tandoori kip in een grote metalen kom. Trek een paar handschoentjes aan en meng alles heel rustig door elkaar. Masseer de kip goed in, ook onder het vel, en doe daarna de handschoentjes uit. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.
Leg de kipdrumsticks in de Airfryer (er passen er 6 in een mandje) en bak ze 15 minuten op 180 graden. Draai ze daarna om en bak nog 10 minuten. Of bak ze zoals aangegeven in de oven.
Maak ondertussen de kokoschutney. Meng daarvoor alle ingrediënten in een hoge mengkom en maal helemaal fijn met een staafmixer. Je kunt hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken. Proef de chutney en voeg naar smaak eventueel extra knoflookpoeder, gemberpoeder en/of zout toe.
Serveer de tandoori kip op een grote schaal met een bakje kokoschutney en garneer met rode uienringen en partjes limoen. Leg de pappadums erbij en serveer.
Notities
Met dit recept maak je een borrel- of brunchgerecht voor 4 personen.
Je kunt de tandoori kip ook bakken in de oven op 190 graden. De kipdrumsticks hebben dan zo’n 40 - 45 minuten nodig, keer ze halverwege even om.
De overgebleven kokoschutney kun je makkelijk in bakjes invriezen. Lekker om te eten met platbrood of rijst of als bijgerecht bij een kikkererwtencurry of Sri Lankaanse curry.
Voorbereiding + marineren: minimaal 2 uur, maar een nachtje is nog beter Bereiding: 30 minuten