Deze zalige tandoori kip is heel makkelijk om te maken en je bereidt ‘m in de Airfryer of in de oven. Serveer de tandoori kip met zelfgemaakte kokoschutney, pappadums, rode uienringen en partjes limoen.
Gang Hapje
Keuken Indiaas
Trefwoord kip, kokos, koriander
Voorbereidingstijd 2 uuruur
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 2 uuruur30 minutenminuten
Equipment
grote, metalen kom
vinyl handschoentjes (voedselveilig)
Airfryer (of oven, zie inleiding)
hoge mengkom
staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
Voor de tandoori kip:
200grGriekse yoghurt
1elcitroensap
1elzonnebloemolie
2kipbouillonblokjes
4tlgaram masalaspecerijen (bijvoorbeeld van Euroma)
4tlkomijnpoeder
4tlgemberpoeder
2tlknoflookpoeder
1tlgemalen zwarte peper
2tlrode kleurstofpoeder (dit vind je bij iedere toko)
6kipdrumsticks (8 drumsticks kan ook als je er 2 per persoon wilt serveren)
Voor de kokoschutney:
250grGriekse yoghurt
35grgeraspte kokos
40grverse koriander, inclusief de steeltjes, grof gehakt
2groene rawitpepers (zonder steeltjes en grof gehakt (meer mag altijd als je echt van pittig houdt, maar minder kan ook), grof gehakt)
2tlcitroensap
1tlzonnebloemolie
1tlknoflookpoeder
1tlgemberpoeder
½tlgemalen zwarte peper
1tlzout
Serveer erbij:
½rode ui, in flinterdunne halve maantjes
1limoen, in partjes
pappadums (bijvoorbeeld van Patak's)
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de tandoori kip in een grote metalen kom. Trek een paar handschoentjes aan en meng alles heel rustig door elkaar. Masseer de kip goed in, ook onder het vel, en doe daarna de handschoentjes uit. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.
Leg de kipdrumsticks in de Airfryer (er passen er 6 in een mandje) en bak ze 15 minuten op 180 graden. Draai ze daarna om en bak nog 10 minuten. Of bak ze zoals aangegeven in de oven.
Maak ondertussen de kokoschutney. Meng daarvoor alle ingrediënten in een hoge mengkom en maal helemaal fijn met een staafmixer. Je kunt hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken. Proef de chutney en voeg naar smaak eventueel extra knoflookpoeder, gemberpoeder en/of zout toe.
Serveer de tandoori kip op een grote schaal met een bakje kokoschutney en garneer met rode uienringen en partjes limoen. Leg de pappadums erbij en serveer.
Notities
Met dit recept maak je een borrel- of brunchgerecht voor 4 personen.
Je kunt de tandoori kip ook bakken in de oven op 190 graden. De kipdrumsticks hebben dan zo’n 40 - 45 minuten nodig, keer ze halverwege even om.
De overgebleven kokoschutney kun je makkelijk in bakjes invriezen. Lekker om te eten met platbrood of rijst of als bijgerecht bij een kikkererwtencurry of Sri Lankaanse curry.
Voorbereiding + marineren: minimaal 2 uur, maar een nachtje is nog beter Bereiding: 30 minuten